Eventjes rust

Schermafbeelding 2020-05-25 om 15.35.23

By ESTHER HUISMAN

Waar Sereen Design voor staat is rust en ruimte creëren in huis, hoofd en hart. Volgens ons zijn deze dingen onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wanneer je hoofd een chaos is, wordt het automatisch in je interieur ook rommelig. En wanneer je interieur rommelig is, wordt je hoofd een chaos. 

Uiteraard zal de een dit meer herkennen dan de anderen, deze blog is gericht op mensen die hier vaak tegenaan lopen in het dagelijks leven! De stijl- en orden blogs zijn erop gericht om je tips te geven om te werken aan je interieur, zodat je hoofd minder snel rommelig zal worden. De ontspan blogs zijn er juist op gericht op je te wijzen op fysieke en mentale ontspanning, waardoor je minder snel je interieur rommelig achter zal laten (omdat je bijv. niet de puf hebt om het gelijk op te ruimen).

Ik geef je tips, deel dingen vanuit mijn eigen ervaring en wil je handvaten geven, zodat ook jij meer je rust kan pakken, zodat het in de hoofden van ons allemaal iets rustiger wordt :). Zo gaan wij met zijn allen voor het optimale serene gevoel in ons eigen hoofd en onze omgeving!

“In deze tijd waar alles in een sneltrein lijkt te zitten, alles perfect moet, er veel van ons gevraagd wordt en jezelf telkens weer moet bewijzen, zie je dat steeds meer mensen behoefte hebben aan rust en eventjes tijd voor zichzelf.”

Rust nemen is voor mij iets heel belangrijkst en ongetwijfeld voor velen van jullie ook!? In deze tijd waar alles in een sneltrein lijkt te zitten, alles perfect moet, er veel van ons gevraagd wordt en jezelf telkens weer moet bewijzen, zie je dat steeds meer mensen behoefte hebben aan rust en eventjes tijd voor zichzelf. Maar wat ook te zien is, is dat steeds minder mensen het doen, omdat ze de druk voelen van het telkens doorgaan, en voordat je het in de gaten hebt is het weer het einde van de dag, ga je slapen en de volgende dag is het weer precies hetzelfde. Dit heeft als gevolg dat psychische klachten, zoals burn-out, depressiviteit en dergelijke, steeds vaker voorkomen om ons heen of misschien wel bij jezelf. Dit is iets wat mij aan het hart gaat om dit te zien.

Ik merkte bij mijzelf dat ik die druk ook heel erg voelde, maar lange tijd ging ik door en gaf ik mijzelf niet over aan het gevoel. Ik bleef echter rusteloos, omdat ik te overprikkeld raakte en mijzelf niet veel tijd gunde om al die prikkels en dingen die binnen kwamen op een rijtje te zetten. Maar wat moest ik er nu aan doen? Ik nam vaker tijd voor mijzelf om gewoon echt een poosje bezig te zijn met dingen die ontspanden en mij blij maakte. Zo kwam ik weer even tot mijzelf en kon ik mijn gedachten even op een rijtje zetten, zodat ik weer een helder overzicht had. Het is namelijk zo, dat wanneer je dat niet doet en je blijft overprikkeld, dat je vatbaar bent voor stressklachten, moeheid, woede-uitbarstingen, paniekaanvallen en dergelijke. Kortom je blijft in dezelfde (negatieve) spiraal zitten en dat is niet wat je wilt! Ik merk nog steeds dat wanneer ik maar blijf doorgaan en ik eigenlijk een te drukke week heb en ik neem geen tijd voor mijzelf, die overprikkeling weer terug komt met alle gevolgen van dien.

adult-back-view-beautiful-blur-241558

Dus ik wil jullie allemaal oproepen: Neem elke dag even een momentje voor jezelf!! Even een moment waar je niks plant, niks van jezelf of anderen verwacht en even niks wilt bereiken, maar gewoon even rust nemen… En geloof mij, het helpt echt! Hoe druk je ook bent, het zorgt ervoor dat je brein even rust krijgt en zich reset, zodat je daarna weer met frisse energie er tegen aan kan! Ik spreek uit eigen ervaring en bij mij helpt het zeker. Het is in ieder geval het proberen waard en ik hoop ook erg dat het bij jullie ook helpt.

Dit was mijn eerste blog over het thema ontspannen en er volgen er zeker meer! Ik hoop dat het jullie, net als ik zelf, meer gaat helpen om JOUW rust te vinden in je leven, zodat je een meer ontspannen leven kunt leiden! Heb jij nog goede tips die jou helpen om te ontspannen? Laat ze zeker hieronder weten in de reacties!

Dankjewel voor het lezen en graag tot de volgende blog.