Het bewust creëren van een chillhoek

gray-ceramic-mug-near-black-and-silver-camera-and-open-book-3166841

By ESTHER HUISMAN

”Als je jezelf echt wilt ontspannen, dan is het ook belangrijk dat je hoofd niet allemaal prikkels binnenkrijgt.”

Frisse energie. De vorige keer heb ik het met je gehad over dat het belangrijk is om per dag even een momentje voor jezelf te hebben, om even je brein rust te geven, waardoor je daarna weer met frisse energie verder kunt gaan! Hier wil ik vandaag verder op in gaan en ik zal het gelijk wat concreter maken!

Creëer je chillhoek. Vandaag wil ik je het belang uitleggen van het bewust creeëren van een chillhoek – oftwel, een plek waar je even tot jezelf kunt komen. Hoe en waar deze plek is, is natuurlijk voor iedereen weer verschillend. Wel zijn er een paar dingen belangrijk! Het is natuurlijk een plek om tot rust te komen, laat daarom dat plekje rustig.

Aankleding. Om het rustig te houden is een rustige basis belangrijk. Gebruik daarom rustige kleuren en niet schreeuwerige kleuren of een heel druk behang. Kleed het verder wel gezellig aan, maar kijk er voor uit dat je er niet te veel spullen neerzet, omdat dat alsnog chaos in je hoofd kan veroorzaken. Ook kun je dit plekje gebruiken om dierbare spullen neer te zetten en spullen waar je gelukkig van wordt! Dit kan zorgen voor een positieve mindset als je hoofd vol zit.

Stel je hobby’s centraal. Een ander ding wat je erg zou kunnen helpen om te ontspannen, is het plaatsen van spullen die je ontspannen, zoals je hobby’s, waar je anders misschien geen tijd voor maakt. Denk bijvoorbeeld aan een muziekinstrument, een boek, tekenspullen en vul het voor jezelf maar in!

Even geen insta. Als je jezelf echt wilt ontspannen, dan is het ook belangrijk dat je hoofd niet allemaal prikkels binnenkrijgt, want onbewust ontspant je brein dan nog steeds niet, omdat die constant nog bezig is om alles te verwerken en zo blijf je onrustig en dat is wat je moet voorkomen. Probeer social media daarom dat moment even te vermijden, hoe afgezaagd dat ook klinkt, het helpt echt, omdat sociaal media toch één van de grootste boosdoeners is dat het onrustig is in onze hoofd.

Relaxen tot de max. En de laatste tip die ik je wil geven en zeker niet de onbelangrijkste. Maak echt een chillhoekje waar je echt even kunt luieren, denk hierbij aan een lekker stoel of gewoon een paar kussentjes waar je lekker op kunt zitten, kortom een lekkere zitplaats waar je even lekker kunt neerploffen, en waar comfort centraal staat. 

Een kleine chillplek is beter dan geen chillplek. Dit was mijn blog vandaag. Ga lekker op zoek naar een plekje waar jij je chillhoek kunt maken, al is het maar twee vierkante meter, dat kan al genoeg zijn om tot rust te komen, dus het kan ook zeker bij degenen waar er minder plek voor is. Houd ook vooral onze site in de gaten, want over een poosje komt er een make-over aan, waarbij wij bij iemand de voorzolder mogen omtoveren tot een fijne chillhoek, om te kunnen relaxen! Wij zijn daar heel enthousiast over en wij hopen jij ook!

Heb jij thuis een heerlijke chillhoek (gemaakt)? Stuur ons dan je foto’s op via een PB op insta (instagram.nl/sereen.design) of via ons e-mailadres (info@sereendesign.nl) en wie weet verdient jouw chillplek een plekje op onze instafeed, om zo anderen te inspireren!