Hoe maak je van iets functioneels een echte eyecatcher?

b3973e0e-ace2-474b-89b5-ff1a2b635161

By ESTHER HUISMAN

”Zorg dat jouw kledingrek matcht met het kleurenpalet van je kamer, waardoor het meegenomen wordt in het geheel! Dit kan op verschillende manieren…”

Je ziet ze weer steeds meer terug komen, namelijk ‘De kledingrekken’. Alleen ik merk en hoor om mij heen dat ook veel mensen het nog niet durven, omdat het toch best wel een gewaagde stap is om te nemen, want iedereen ziet je kleding hangen en het is gelijk chaotischer, dan dat het lekker verstopt is achter een deurtje. Ik wil je vandaag tips geven hoe je van je kledingrek een echte eyecatcher kunt maken in je interieur en hoe je het leuk kunt stijlen met de rest van je kamer, zonder dat het een chaos wordt. En misschien durf je na het lezen van deze blog ook wel een kledingrek of een openkledingkast aan te schaffen!

Een belangrijke tip is: Houdt de basis simpel, hiermee bedoel ik het kledingrek of de open kledingkast zelf. Ga daarom voor een basis kleur en materiaal die je al vaker hebt gebruikt in je kamer, waardoor je meer een eenheid ervaart. Wat ook een leuke tip is: schilder je open kledingkast of kledingrek mee in de kleur van je muur. Dit zorgt ervaar dat het mooi in blend met de muur en zo creëer meer een geheel en ook meer rust, waardoor het niet een op zichzelf voorwerp wordt. Zorg er ook voor de de kledinghangers die je gebruikt allemaal hetzelfde zijn, dit zorgt ook voor een eenheid!

Wil je dat je kledingrek nog meer opgaat in je interieur? Dan kun je ervoor kiezen om de kleuren die je in jouw slaapkamer vind te matchen met je kleren aan je kledingrek. Dit is natuurlijk voor iedereen weer verschillend, omdat iedereen weer andere kleuren gebruikt in hun slaapkamer. En misschien passen je kledingstukken helemaal niet bij elkaar of net niet helemaal bij je interieur. Wees niet bang, want daarvoor heb ik ook tip: Iedereen heeft ongetwijfeld wel basiskledingstukken en kleuren, zoals zwart, wit, spijker etc. begin met deze kleuren en ga vanuit daar werken om een mooi geheel te krijgen. Bekijk ook een kleurenpallet op internet en ook vooral van de kleuren die bij jouw slaapkamer passen en kijk goed welke kleuren mooi in elkaar overlopen en probeer dat ook eens toepassen bij je kleren, dit kan er ook voor zorgen dat het een mooier geheel wordt.

Een andere manier om te voorkomen dat je kledingrek of -kast een losstaand object wordt, kan voorkomen worden door de wand erachter en de omgeving erom heen te stijlen. Denk aan leuke posters of foto’s op de wand erachter, ook kun je gaan spelen met kledingstukken zelf. Denk aan hoedjes, petjes, tasjes et cetera. Zelf vind ik planten ook altijd een leuke toevoeging! Denk aan een leuke grote plant ernaast op een krukje  (Zoals op de foto hieronder) of juist een hangplant op de wand erachter. Om het één geheel te laten is het wel belangrijk dat de kleuren van jouw kleren terug komen in de styling van de wand.

Als je jouw kledingrek of -kast helemaal leuk wilt af stijlen en er een echt meubelstuk van wilt maken is het leuk om er een klein vloerkleed onder te leggen, natuurlijk weer in de tinten van je slaapkamer. Zo wordt het wel een eyecatcher die er uit springt, maar ondertussen blijft het een mooi geheel in jouw interieur.

Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen overtuigen dat ook jij een kledingrek kunt aanschaffen, zonder dat het gelijk chaotisch is in jouw interieur! Ik hoop dat je wat aan mijn tips hebt en ben je van plan om het ook te gaan doen, laat het ons zeker weten! of stuur ons een foto via onze social media!

Bedankt voor het lezen en graag tot de volgende blog!