ce50b373-c22d-4d92-b4a5-925c22ba3d21

By ESTHER HUISMAN

Het is een struggle die velen van jullie ongetwijfeld kennen? Je wilt jouw kamer of huis zo rustig en veilig mogelijk houden en kiest daarom voor wit, om vervolgens een kil en ongezellig huis over te houden. Dat is niet wat je wilt! Maar hoe krijg je dat nou gezellig?

 

 

Ik heb zelf ook bewust voor witte muren gekozen om een rustige basis te creëren, waardoor ik goed kan uitpakken met accessoires. Ondanks dat ik een witte muur heb, is het wel goed om een kleurenpallet te hebben voor je accessoires, waardoor je een mooie eenheid krijgt. Een voordeel wat betreft accessoires voor een witte muur is: je kunt een mooie (eventueel kleurige) eyecatcher neerzetten in je interieur, die dan ook echt alle aandacht zal trekken! Niet alleen het houden aan een kleurenpallet is belangrijk voor een mooie eenheid in het interieur, ook het laten terugkomen van patronen, of voorwerpen in kleine of grotere vormen helpt daarbij. Een voorbeeld hierbij is dat je een grote plant als eyecatcher neerzet, en kleinere plantjes op verschillende hoogtes en in verschillende potten in je ruimte laat terugkomen.

Het gebruik van planten en bloemen is ook fijn om jouw witte ruimte letterlijk en figuurlijk op te fleuren. Planten en bloemen brengen ons tot rust, maar daarnaast is het ook heel leuk om jouw interieur gezellig te maken. Ben jij niet goed met planten of bloemen? Dan zijn droogboeketten of droogbloemen ook hele leuke vervangers! Binnenkort komen hier trouwens ook verschillende DIY’s over online, dus houdt onze website goed in de gaten!

Ook het gebruik van schilderijen of posters is een leuke manier om je witte muur op te vullen. Speel hiermee ook met grote en verschillende vormen en stoffen. Zo krijgen je meer contrast op jouw muur en het maakt je interieur ook spannender. Het hoeven namelijk niet alleen maar houten fotolijstjes te zijn met foto’s erin. Ga bijvoorbeeld eens voor een grote linnen wanddoek! Dit zorgt voor variatie en ook gelijk voor warmte.

Een andere tip om een witte ruimte gezellig te maken, zijn stoffen. Denk aan kussens, vloerkleden, gordijnen etc. Laat dit wel passen binnen het kleurenpallet die je gekozen hebt en zorg ervoor dat de stoffen matchen. Een leuke tip is: vervang je bloempot eens door een rotan, jutte, macramé of stoffen mand of bloempot, dit geeft gelijk sfeer.

Ikzelf heb een kledingrek in mijn kamer staan. Het is een gewaagde keus, omdat het al gauw rommelig kan ogen. Maar wanneer je het rek juist weer onderdeel laat zijn van de ruimte, doordat je kleuren van je kleding terug laat komen in je interieur, dan is het juist een mooie opvulling! Dit maakt het juist gezellig en persoonlijk!

Dit laatste is ontzettende belangrijk voor het gezellig maken van een witte ruimte. Voeg persoonlijke items of spullen met een verhaal toe. Dit zorgt ervoor dat jouw interieur jouw persoonlijkheid en karakter reflecteert. Denk aan souvenirs, muziekinstrumenten, schilderijen of posters die je zelf hebt gemaakt of dat leuke kastje die je hebt geërfd van jouw oma. Dat zijn de spullen die maken dat het jouw interieur wordt en die maken het helemaal af!

Dit waren mijn tips om jouw witte/kale ruimte gezellig te maken! Hopelijk wordt je erdoor geïnspireerd en kun je van jouw interieur een gezellig ‘THUIS’ maken!