WhatsApp Image 2020-09-01 at 20.16.40

over
ons

Janneke: “Sereen Design heb ik opgericht met een missie. Om prikkelproof ruimtes te ontwerpen die tegelijkertijd stijlvol én knus zijn. Ik denk dat ik als kind had gehoopt dat dit concept al bestond. Om structuur en rust te bieden, en tegelijkertijd geborgenheid op dat plekje in huis waar ik me lekker terug kon trekken na een dag vol prikkels.”Esther: “…Op dat moment heb ik besloten mijn hart te volgen. Voor Sereen Design schrijf ik nu blogs vol inspiratie hoe je als prikkelgevoelige zelf je ruimte prikkelproof kan inrichten, hoe je je ruimte ordent en zo rust en routine creëert en ten slotte hoe je het beste kan ontspannen na een overweldigende dag.”

Onze weg
hiernaartoe:

Esther: Mijn weg hier naar toe is een lange, maar onverwachte weg,  vol verassingen geweest! Al vanaf jongs af aan ben ik creatief geweest en had ik een hart voor het helpen met mensen. Toen in de tweede klas van de middelbare school interieurstylist uit mijn beroepskeuzetest kwam, wist ik zeker dat ik dat wilde doen, want ik had daar altijd al een passie voor gehad. Ik ging opzoek naar een geschikte opleiding, echter naar drie en half jaar ben ik gestopt met mijn zoektocht, want ik kon niet vinden wat ik zocht. Het was frustrerend. Waarom ging het bij mij zo moeilijk en waarom was ik niet hetzelfde als iedereen!? Achteraf bleek dat dit onder andere kwam, omdat ik HSP ben, waardoor ik bepaalde dingen belangrijk vind, zoals echt doen wat mijn hart wilt. 

Nadat ik gestopt was met mijn zoektocht ben ik aan de opleiding Social Work begonnen, maar als snel kwam ik erachter dat puur de hulpverlening niet mijn ding was. Ik wil heel graag mensen helpen en ik luister ook graag naar mensen en zoek oplossingen, maar ik merkte dat ik mijzelf kwijtraakte, omdat ik mijn creativiteit niet kon uiten. Ik ben gestopt en een tijdje later kreeg ik een berichtje van Janneke of ik samen met haar Sereen Design wilde opzetten. Ik heb ja gezegd en op dat moment heb ik besloten mijn hart te gaan volgen. 

Momenteel ben ik de opleiding voor interieurstylist aan het volgen, om alles over dat vak te leren. Met Sereen Design hoop ik mensen te helpen die net als ik op zoek zijn naar een rustige thuishaven, die prikkelproof is, maar wel gezellig is en als een ‘thuis’ aanvoelt. Verder schrijf ik blogs vol inspiratie hoe je als prikkelgevoelige zelf je ruimte prikkelproof kan inrichten, hoe je je ruimte ordent en zo rust en routine creëert en ten slotte hoe je kan ontspannen.

Janneke: Ik ben net als Esther HSP, ofwel hooggevoelig. Ik neem dingen intens waar en mijn brein doet er langer over om alle prikkels die ik op een dag binnenkrijg te verwerken. Ik ben afgestudeerd als psycholoog en kwam er tijdens mijn werk achter dat er meer mensen zijn waarbij het brein hetzelfde werkt als mijn brein. Denk hierbij aan mensen met ASS, AD(H)D of gewoon prikkelgevoelige mensen zonder diagnose. Mijn werk als psycholoog was te intens voor mij; veel verhalen en details die in mijn brein allemaal een plekje moest geven, in combinatie met een hoog verantwoordelijkheidsgevoel en perfectionisme. Daarnaast was het werken met alleen mijn hoofd niet bevorderend. Hierdoor had ik geen uitlaadklep en dat terwijl ik er van hou om creatief bezig te zijn en de ideëen in mijn hoofd tastbaar te maken.

Tijdens mijn werk vond ik vraagstukken rondom prikkelgevoeligheid wel heel interessant. Waarschijnlijk omdat ik het zo herkenbaar vond! Ik vond het heerlijk om advies te geven, ook al jeukten mijn handen soms om het direct aan te pakken en zo een daadwerkelijke verandering te creëeren.

Ik ben uiteindelijk gestopt met mijn werk als psycholoog en een opleiding als interieurstylist gaan volgen. Vanuit hier ben ik vol passie met Sereen Design begonnen. Persoonlijk heb ik al van jongs af aan het belang van een goede omgeving ervaren. Sereen Design heb ik dan ook opgericht met een missie. Om prikkelproof ruimtes te ontwerpen, die tegelijkertijd stijlvol én knus zijn. Ik denk dat ik als kind had gehoopt dat dit concept al bestond. Om structuur en rust te bieden, en tegelijkertijd geborgenheid op dat plekje in huis waar je je lekker terug kan trekken na een dag vol prikkels.