Project

Babykamer

Voor dit project hebben we een logeer-/werkkamer omgetoverd in de babykamer. Toen we dit huis kochten was dit kamertje een logeerkamer en volledig wit. Eerst had ik een standaard bureau bij het raam neergezet, maar al snel kwam ik erachter dat dit niet praktisch was. Toen heb ik een inbouwbureau gemaakt met aan weerszijden opbergruimte. Zo werd het mijn werk- en hobbykamer. Nu maakt het plaats voor de baby, en wordt het inbouwbureau een commode!

 

Ontwerp vraagstuk:

Ontwerp een genderneutrale babykamer in de tinten beige, brick en grijsgroen. 

Hoe het er eerst uitzag:

Programma van eisen:

– Voldoende en overzichtelijke opbergruimte voor kleertjes, luiers e.d.

– Een hemeltje boven de wieg voor een geborgen gevoel

– Zachte aaibare stoffen

– Beige, crème, brick en grijsgroen kleurenpallet 

– Licht eiken laminaatvloer

– Inbouwbureau als commode

– Zo weinig mogelijk meubels op de vloer

– Muurschildering over hele breedte en hoogte van muur voor ruimtelijk effect

 

Bij het ontwerpen van de babykamer stond ‘geborgenheid’, ‘speelsheid’ en ‘prakticiteit’ centraal. Ik wilde dat de babykamer een plek was waar ik graag zou willen zijn, maar wat wel echt een kinderkamer uitstraling zou hebben, zodat het net zo goed een plek is waar ons kindje graag wil zijn en op ontdekkingstocht kan zodra het opgroeit. Daarom zocht ik naar de juiste combinatie tussen prikkeling van zintuigen en serene kleuren en materialen. Zo heb ik gekozen voor aaibare stoffen en natuurlijke materialen in de kamer, in combinatie met een muurschildering. 

Verder wilde ik graag dat de kamer een gevoel van geborgenheid zou uitstralen. Zoals te zien is op de foto waren de wanden hiervoor volledig wit en was de vloerbedekking blauw. Voor de babykamer heb ik gekozen voor een warm kleurenpallet: beige, crème en brick,  met een coolere grijsgroene kleur als tegenhanger. Ook hing ik een hemeltje boven de wieg om extra geborgenheid te creëren en een groot fluffy vloerkleed op de vloer die zo ontzettend lekker zacht aanvoelt!  

Het inbouwmeubel wat ik destijds had gemaakt en dienst deed als bureau, wordt nu de commode, met aan weerszijde genoeg ruimte om alle kleding, beddengoed, luiers en andere benodigdheden op te bergen! Zo hoefde ik geen commode en kast aan te schaffen en was alles praktisch verwerkt in 1 meubelstuk rondom het raam. Bovendien kon ik op deze manier alle spullen erg overzichtelijk opbergen. 

Hieronder vind je een bovenaanzicht!

Schermafbeelding 2021-02-01 om 14.24.52

Op de muur wilde ik graag deze print. Ik vond de kleuren die terugkomen in deze plaat erg mooi en bovendien genderneutraal. Ik wilde de kamer echter niet volledig opnieuw behangen. Nu zat er wit overschilderbaar behang op de muur. Vanwege het inbouwbureau zou het een hele klus zijn om het behang te vervangen, wat ik niet zag zitten. 

Daarom hebben we een muurschildering gemaakt op basis van deze plaat! 

En dit is het eindresulaat!

Wil jij ook een Sereen interieur? 

Klik hier.

   Contact

   info@sereendesign.nl