Project - Huiselijke woonkamer

Render Joanne bankkopie

Project

huiselijke woonkamer

Dit project was een erg leuke uitdaging. Een concrete ontwerpvraagstuk, maar rekening houdend met wensen om het welzijn te bevorderen en meer rust en warmte in huis en hoofd te creëren. 

Met dit in ons achterhoofd, begonnen onzen handen te jeuken en ons brein overuren te maken toen we zagen waar we mee konden werken! Wij waren in ieder geval gelijk enthousiast! Want hier kunnen wij wel wat mee, zeker omdat het geen standaard woonkamer is en de bewoners ook geen standaard woonkamer wilde.

 

Ontwerp vraagstuk:

Ontwerp een huiselijke woonkamer, waar men zich even kan terug trekken en even helemaal kan ontspannen in een ‘afgelopen plekje’. het gebruik van donkere en warme kleuren was erg gewenst, om zo de woonkamer als warme deken te ervaren.

Hoe het er eerst uitzag:

De woonkeuken die wij mochten ontwerpen is van een net pas gebouwd nieuwbouw huis, dus wij konden als het ware met een schone lei beginnen en ons helemaal uitleven. Dit was ook extra fijn in verband met de verschillende hoekjes die deze ruimte moet bevatten. Toch was het een grote uitdaging, omdat er verschillende stijlvoordeuren in het spel waren, namelijk modern, industrieël en retro. Aan ons de taak om deze drie stijlen op een goede en mooie manier te combineren.

Programma van eisen:

-Kleur: warme basis in combinatie met donkere herfstkleuren (groen, terracotta)

-Stijl: Strak, Retro, Industrieel

-Bewerkte stoffen

-ontspanplek

-‘Warme’ raambekleding

-Planten

-Leuk behang, maar niet te overheersend in het geheel

 

Esther: ”Toen wij deze opdracht kregen, waren wij helemaal enthousiast, want wij konden als het ware met een leeg vel beginnen. Dit omdat het een nieuwbouw woning was, dus die werd casco afgeleverd en wat betreft de aankleding konden wij nog alles verzinnen en hoefde wij niet rekening te houden met eventuele bestaande dingen die er niet uit konden of mochten.”Janneke: ”De klant had zelf een paar belangrijke eisen, namelijk ze wilde graag dat de woonkamer afgelopen werd van de woonkeuken en het moest echt een warme, huiselijke sfeer hebben. Daarnaast moesten wij rekening houden met het combineren van de stijlen van strak, retro en industrieel. De vloer was al uitgezocht door de klant zelf en zou een lichtgrijze/beige kleur hebben, Verder wilde ze graag een behangetje om gezelligheid te creëeren, maar het mocht niet teveel overheersend in de ruimte zijn en als laatste was de kleur groen een kleur die ze graag terug wilde zien.. Aan de hand van deze wensen en behoeftes zijn wij aan de slag gegaan .”

Esther: ”Daarom zijn wij goed gaan kijken, van hoe gaan we nu een goede balans maken tussen de verschillende stijlen. Omdat de vloer al erg licht is en een warme/huiselijke sfeer gewenst was. Zijn wij voor een donkergroene kleur op de muur gegaan voor balans en contrast. De woonkamer was er smal en had als het ware ‘dode hoekjes. Waar net geen bank in kon en omdat er alleen maar ramen tot de vloer waren, hebben wij gekozen om een vensterbank te creëeren met hoge planten, om de wens voor planten terug te laten komen. In het andere nisje zijn wij gaan werken meet een gezellig behangetje waar de kleur groen en een warme oranje kleur weer in terugkomen. Dit wordt het tv-hoekje en wordt afgestyled met een retro tv-kastje, wat door het behang weer helemaal tot zijn recht komt.”

Janneke: ”Ook een wens was dat de ruimte werd afgescheiden van de rest van de benedenverdieping, daarom hebben wij voor een industriële stalen wand met glas gekozen, ook komt deze industriële look weer mooi terug in de hoge ramen in de woonkamer, waardoor deze balans weer erg mooi is! Om het geheel af te maken, hebben wij voor warme, lichte gordijnen gekozen en zijn de meubels een mooie combinatie van strak en retro. Bij het presenteren van deze opdracht kregen wij te horen dat dit echt precies was, wat de klant wilde en wat ze in hun hoofd hadden, maar er niet uit konden krijgen en dat wij hun wensen en behoeften op de goede manier hebben vertaald, dat is natuurlijk altijd erg leuk om te horen!”

En met die ideeën gingen we aan de slag met ons 3D-ontwerp voor deze kamer. Hierboven zie je het eindresultaat. Hieronder hebben wij al een aantal after-foto’s van de basis. De rest van de foto’s komt online zodra alles af is! 

Wil jij ook een Sereen interieur? 

Klik hier.

   Contact

   06 36 07

   info@sereendesign.nl