Project - Kantoorpand mediabedrijf

Project

kantoorpand mediabedrijf

Dit project was een leuke nieuwe uitdaging voor ons, omdat wij nog nooit een bedrijfsruimte of kantoorpand hadden ontworpen, maar vooral huizen. Dus dit was weer wat anders, omdat het toch een werkplek blijft, waardoor wij dus ook met andere dingen rekening moeten houden. Desondanks was het wel een supergave uitdaging, omdat wij konden bieden waar zij naar opzoek waren..

 

Ontwerp vraagstuk:

Ontwerp voor een mediabedrijf die zich vooral met livestreams bezig houdt, uit één grote, kale ruimte. Een kantoorpand met gescheiden ruimtes voor verschillende doeleinden, zoals regiekamer, fotostudio, gedeelte met bureaus en lunchruimte. Wel gescheiden, maar ook open, dus geen vaste muren er tussen. Hoe moeten wij dat doen? Nou daar wisten wij wel raad mee

Hoe het er eerst uitzag:

Voor het bedrijf waarvoor wij het kantoorpand mochten ontwerpen. Ging van een mooi karakteristiek en kleine kantoor naar dit kale, grotere pand. Alleen hoe ga je van zo een grote ruimte een kantoor maken waar gescheiden ruimtes moesten komen voor de verschillende doeleinden en tegelijkertijd wilde ze ook graag het karakteristieke en het warme en gezellige gevoel van hun oude kantoor terugbrengen in hun nieuwe kantoor, maar tegelijkertijd wilde ze het ook open houden, zodat het wel ruimtelijk blijft. Genoeg leuke uitdagingen voor ons om mee aan de slag te gaan!

Programma van eisen:

-gescheiden gedeeltes voor verschillende doeleinden, maar niet afgesloten.

-Stijl: Strak, Industrieel, warm

-Ruimtelijk, maar tegelijkertijd ook gezellig en warm.

-Stoere-warme kleuren en materialen.

-Geen standaard kantoor, mogen wel speelse elementen in terugkomen.

 

Esther: ”Toen wij deze opdracht kregen, waren wij helemaal enthousiast, omdat wij deze keer voor de verandering met een werkplek te maken hadden in ook een relatief grote ruimte. De grootste issues waren het indelen van de ruimte in meerdere ruimtes met verschillende functies zonder dat het rommelig wordt en tegelijkertijd ook een gezellige, motiverende en rustige werkplek, want zoals je op de before-foto’s ziet, was het een kale, ongezellige ruimte.”

Janneke: ”Maar hoe ga je nu verschillende ruimtes creëren zonder dat het rommelig oogt en zonder vaste muren ertussen, want ze wilden het wel ruimtelijk en open houden en de ruimte optimaal gebruiken. Daar zijn verschillende technieken voor en wij hebben er een paar toegepast. Als eerst hebben wij in het regiegedeelte en het gedeelte waar de bureaus staan, een kleurvlak op de muur gebracht in een donkerblauwe. Dit is een warme en stoere kleur, wat hun wens was en het maakt ook onbewust gelijk een scheiding aan en brengt warmte aan de ruimte. Verder hebben wij de twee glazen wanden die er als stonden, gebruikt als afscheiding. Wel hebben wij deze zwart gemaakt voor meer dynamiek en warmte in de ruimte.”

Esther: ”Als laatste hebben wij nog voor een aantal plantenbakken als afscheiding gekozen voor wat leven in de brouwerij, daarnaast zijn planten ook erg stimulerend en rustgevend in een ruimte en voor een werkplek is dit perfect! Verder hebben wij het erg rustig gehouden, vooral in de regiekamer en de werkruimte, omdat dit vooral praktisch mag zijn, maar voor de speelsheid hebben wij een aantal leuke elementen toegevoegd, zoals een gele, subtiele klok. In de eethoek hebben wij meer uitgepakt, omdat dit de ‘ontspanruimte’ is. Daarom hebben wij uiteindelijk voor een houten boomstamtafel gekozen met relaxte leren stoelen. Om zo de stoere en warme kleuren en materialen terug te brengen. Die ze graag in de ruimte terug wilde zien.

Janneke: ”In het ontwerp hadden wij over de mooie, industriële lunchtafel nog een afbakening ontworpen met een timbereffect. Dit zorgt nog meer voor de afbakening van die ruimte, maar de klant vond het goed genoeg om de glazen wanden als afbakening te hebben, waardoor zij uiteindelijk voor een gave boomstamtafel zijn gegaan!

En met die ideeën gingen we aan de slag met ons 3D-ontwerp voor deze kamer. Hierboven zie je het eindresultaat van de 3D-ontwerpen. 

En dit is uiteindelijk het eindresultaat in de realiteit. Er zijn wel een paar kleine aanpassingen gedaan, maar de basis en het grootste gedeelte van ons ontwerp zijn toegepast. Er moeten nog enkele dingen gebeuren, zoals het logo op de witte muren. Maar al met al zijn wij en de klant erg blij met het eindresultaat en was deze andere ervaring van het ontwerpen van een rustgevende, maar tegelijkertijd een gezellige werkruimte erg leuk om te doen.

Zit u nu ook met vragen over u werkruimte en komt u er zelf niet uit?! Schroom dan niet om ons te benaderen. Wij willen graag met u meedenken en u verder helpen. Hieronder kunt u contact met ons opnemen.

Wil jij ook een Sereen interieur? 

Klik hier.

   Contact

   info@sereendesign.nl