Project

Neutrale Kinderkamer met paardenthema

Voor dit project moest een logeerkamer/werkplek omgetoverd worden tot een kinderkamer met paardenthema.  De bedoeling was echter wel, dat de kamer een neutrale basis zou krijgen, zodat het goede doorgroeimogelijkheden had en veel rust/sereniteit uit zou stralen. 

De kamer is bedoeld voor een 5-jarig meisje die een liefde heeft voor… je raadt het al … paarden. Dus dit moest in elementen verwerkt worden in de kamer, zonder het al te kitsch te laten ogen. 

 

Ontwerp vraagstuk:

Ontwerp een kinderkamer met paardenthema. Zorg dat het  een ruimte is met een neutrale basis zodat de kamer een makkelijke doorgroeikamer wordt naarmate onze dochter ouder wordt. 

Hoe het er eerst uitzag:

De kamer werd eerst gebruikt als een logeerkamer en werkkamer. De muren zijn gewoon wit gestuct, en er ligt nu een vrij donkere laminaatvloer in. De meubels zijn van hout (gelakt grenen). De accessoires zijn van wit, grijs en chroom (zie lampenpoten). De kamer is circa 12m2 groot.

Programma van eisen:

– Een kinderbureau waaraan geknutseld of gewerkt kan worden

– Een magneetbehang boven het bureau 

– Bestaande kledingkast behouden (afmeting 61x180x200cm)

– Grijs gesausde muur

– Nieuwe (licht eiken) laminaatvloer

– Zwart stalen eenpersoonsbed

– Paardenthema

– Subtiel kleurgebruik

Esther: “Een kinderkamer ontwerpen.. daar wordt ik zo blij van! Ik vind het zo’n leuke uitdaging om het een smaakvol, harmonieus, sereen geheel te laten worden (waar de ouders ook van kunnen genieten ;)) en toch ook mee te nemen wat de wensen en behoeften van het kind zijn, en ervoor te zorgen dat hij of zij zichzelf volledig thuisvoelt in zijn of haar kamer.'”

Janneke: “Ja, dat is soms best lastig, doordat veel kinderen als je hen de keuze laat, vaak kiezen voor bijv. iets meer kitsch behang (wat als snel goedkoop en druk oogt). Voor de prikkelverwerking is dit natuurlijk niet bevorderlijk, en daarnaast zijn ook veel ouders daar niet zo blij mee ;).Terwijl als je de wensen van het kind meeneemt, wij dit kunnen vertalen naar een stijlvol harmonieus ontwerp, waar ze uiteindelijk net zo tevreden mee zijn!”.

Esther: “In dit geval was de wens van de ouders een neutrale basis. In dit geval een licht eiken laminaatvloer in combinatie met een grijs gesausde muur. Het zwart stalen bed en de wit houten kledingkast moesten behouden blijven. Een kinderbureau, hanglamp, vloerkleed, poef en overige accessoires moesten nog aangeschaft worden.” 

Janneke: “De wens van het kind was dat er paarden terugkwamen in de kamer, aangezien ze daar dol op is! Deze twee wensen hebben we dus proberen te combineren.”

Esther: “Wat betreft de accessoires zijn we gegaan voor een olijfgroene kleur, omdat we dit een mooie subtiele match vonden met het grijs van de muur, het lichte eiken op de vloer en de paardenbruintinten.” 

Bovenaanzicht_2D

En met die ideeën gingen we aan de slag met ons 3D-ontwerp voor deze kamer. Hierboven zie je het eindresultaat. 

De ontwerpen worden gedeeld met de klant, de wanden worden geschilderd, de laminaatvloer gelegd en ondertussen gaan wij shoppen voor deco! Stay tuned voor het real life eind resultaat!

Wil jij ook een Sereen interieur? 

Klik hier.

   Contact

   info@sereendesign.nl