WhatsApp Image 2021-02-20 at 13.10.40

Project

multi-functionele
woonkeuken

Dit project ligt helemaal in ons straatje. Een concrete ontwerpvraagstuk, maar rekening houdend met wensen om het welzijn te bevorderen en meer rust in huis en hoofd te creëren. 

Met dit in ons achterhoofd, begonnen onzen handen te jeuken en ons brein overuren te maken toen we zagen waar we mee konden werken! Wij waren in ieder geval gelijk enthousiast! Want hier kunnen we wel wat mee

 

Ontwerp vraagstuk:

Ontwerp een multifunctionele woonkeuken voor een gezin met een moeder en twee kinderen die hsp’er zijn. Er moet gewerkt, gegeten, ontspannen en gespeeld kunnen worden, kortom een ruimte waar echt geleefd mag worden.

Hoe het er eerst uitzag:

De woonkeuken die wij mochten ontwerpen is van een net pas gebouwd nieuwbouw huis, dus wij konden als het ware met een schone lei beginnen en ons helemaal uitleven. Dit was ook extra fijn in verband met de verschillende hoekjes die deze ruimte moet bevatten. Toch was het een grote uitdaging, omdat er verschillende stijlvoordeuren in het spel waren, namelijk modern, industrieël en retro. Aan ons de taak om deze drie stijlen op een goede en mooie manier te combineren.

Programma van eisen:

-Kleur: Lichte basis in combinatie met herfstkleuren (groen, terracotta)

-Stijl: Strak, Retro, Industrieel

-Bewerkte stoffen

-Opbergruimte

-‘Warme’ raambekleding

-(T)huiswerkplek

-Ontspan plek ouders

-Plek waar geleefd mag worden.

 

Esther: ”Toen wij deze opdracht kregen, waren wij helemaal enthousiast, want wij konden als het ware met een leeg vel beginnen. Dit omdat het een nieuwbouw woning was, dus die werd casco afgeleverd en wat betreft de aankleding konden wij nog alles verzinnen en hoefde wij niet rekening te houden met eventuele bestaande dingen die er niet uit konden of mochten.”

Janneke: ”De klant had al wel zelf een keuken en een vloer uitgekozen die de man en vrouw beiden mooi vonden. Het ging om een zwarte houten keuken en een grijzige-beige gietvloer. Mooie strakke en lichte basis dus! Omdat het wel koude kleuren zijn en ze graag ook een huiselijke warme sfeer wilden, was het aan ons de taak om warme kleuren en elementen toe te voegen en tegelijkertijd ook de verschillende stijlen goed te combineren, dus daar zijn wij mee aan de slag gegaan.”

Esther: ”Daarom zijn wij goed gaan kijken van hoe gaan we nu een goede balans maken tussen de verschillende stijlen? Zoals eerder gezegd moest in deze multi-functionele keuken verschillende hoekjes komen waar gewerkt, geleefd, gespeeld en ontspannen moet worden, dus in dat alles moest ook een goede balans komen. Extra grote, maar daarmee ook extra leuke uitdaging. Ten eerste wilde wij warmte aanbrengen in de keuken. Dit hebben wij gedaan door een warme groene kleur op de muur een houten timber wand bij het studeer hoekje en dat houten timber effect laten wij ook weer in de lamp boven de eettafel terugkomen. De eetkamerstoelen hebben wij in een retro look geadviseerd met een aaibare stof om het geborgen gevoel te stimuleren. Met als tegenhanger een industriële, zwarte houten tafel. Wel weer in een gezellige, ovale vorm. Om het af te maken een mooie zithoek met lichte relaxstoelen.”

Janneke: ”Verschillende hoekjes lijkt soms moeilijk, omdat je al gauw een onsamenhangend geheel krijgt, maar de key om het een geheel te krijgen is: Kleuren en materialen die je gebruikt steeds weer terugbrengen in kleine dingen in de ruimte of in de andere hoekjes van de ruimte. Dit is hier bijvoorbeeld gedaan met het houten timber effect en de hoofdkleuren die gebruikt zijn, zoals groen en beige.”

En met die ideeën gingen we aan de slag met ons 3D-ontwerp voor deze kamer. Hierboven zie je het eindresultaat. De after-foto’s komen over een poosje online, zodra alles af is! 

Wil jij ook een Sereen interieur? 

Klik hier.

   Contact

   info@sereendesign.nl