Project - Multifunctionele zolder

Render_Zolder_Huisman3

Project

Multifunctionele zolder:
Chillhoek, Studieplek & Wasruimte
In één

Voor dit project moest de zolder omgetoverd worden tot een multifunctionele plek voor het hele gezin. Zo moest het een plek worden waar de jongeren met anderen konden bankhangen. Verder moest er een bureau komen zodat de schoolgaande jongeren (die in deze tijd moe(s)ten thuis studeren) een plek hebben om te werken en moest er een ruimte zijn om de was te doen. 

Vanwege de beperkte oppervlakte was het best een uitdaging om deze drie functies te verwerken in de ruimte, en de ruimte toch als één geheel te doen ogen en Sereen te doen laten overkomen. Maar, het is gelukt!

 

Ontwerp vraagstuk:

Ontwerp een multifunctionele zolder voor het hele gezin, zodat de zolder geen ‘vergeten’ plekje meer is in huis. Zorg dat het ook een plek is waar we graag zijn doordat het sereen en geborgen oogt! 

Hoe het er eerst uitzag:

De zolder voldeed niet aan de wensen van het gezin, vandaar dat deze aangepast moest worden. Terwijl de rest van het huis grondig onder handen was genomen en een upcycle had gehad, voelde de zolder nog niet ‘af’. Er was niks gedaan met de muren, waardoor deze een beetje kil overkwamen. Verder was het bureau, zoals die nu was geplaatst in de ruimte een beetje grof. En doordat de schuine wanden niet afgewerkt/afgetimmerd waren, oogde dit best wel rommelig. Als we de ruimte dus meer sereen wilde laten ogen, dan waren dit de belangrijkste veranderingen die toegepast moesten worden! 

Programma van eisen:

– Een bureau waaraan huiswerk gemaakt kan worden

– Een bank zodat de jongeren met elkaar een plek hebben (naast de woonkamer) om te zitten

– Inbouwkast rondom wasmachine en droger

– Afgetimmerde schuine wand (al dan niet met opbergruimte)

– Kleurenschema: beige, grijs, zalmroze

– De zolder moet een plek worden waar iedereen kan werken of chillen (naast de woonkamer)

Esther: “Toen ik deze ruimte binnenliep, ervoer ik het gelijk! Deze ruimte heeft subtiel kleur nodig. Het liefst, rondom – dus wanden én plafond! Zo wordt deze ruimte veel warmer en daarmee veel meer een chillplek voor de jongeren Door dit door te trekken in de hele ruimte creëeren we weer één geheel, terwijl de ruimte wel zijn verschillende functies behoudt!”

Janneke: “We creëeren hier een rustige en neutrale basis in zand-/kleikleur. De wanden aan de trapzijde geven we een printje met behang dat qua kleurenpalet bijna naadloos overloopt in de andere wanden. Zo creëer je toch diepte in een ruimte zonder dat het erg onrustig wordt!”

Esther: “De wasplek oogt nu erg rommelig doordat je alle buizen en snoeren ziet lopen. Ook staat niet alles op dezelfde afstand/diepte, waardoor het onrustig oogt. De wasbak in die hoek heeft geen functie (meer), dus die halen we weg om meer ruimte te creëeren. Een inbouwkast om de wasmachine en droger is hier de ultieme oplossing, doordat alle technische elementen dan mooi weggewerkt worden en je alles aan de voorkant visueel gelijk trekt met de rest van de schuine wand”. 

Janneke: “De schuine wand aan de andere kant is nu een plek waar makkelijk rommel achterlaten kan worden, maar doordat alles in het zicht is, oogt dit wederom snel onrustig. Vandaar ons advies om die wand af te timmeren. Eventueel met een opbergfunctie, zodat het geen verloren ruimte wordt.”

Esther: “Tenslotte, voor de studieplek hebben we gekozen voor een bureau aan de kant van de wasruimte. Mocht dit te afleidend zijn, dan kunnen ze een privacy scherm om het bureau heen plaatsen, waardoor deze afgebakend is.”

En met die ideeën gingen we aan de slag met ons 3D-ontwerp voor deze kamer. Hierboven zie je het eindresultaat. 

Met deze ontwerpen in de hand benaderen we een timmerman, en gaan we shoppen voor deco! Stay tuned voor het real life eind resultaat!

Wil jij ook een Sereen interieur? 

Klik hier.

   Contact

   info@sereendesign.nl