Tile_projecten

Project

Prikkelarme
slaapkamer
&
studieplek

Dit project ligt helemaal in ons straatje. Een concrete ontwerpvraagstuk, maar rekening houdend met wensen om het welzijn te bevorderen en meer rust in huis en hoofd te creëren. 

Met dit in ons achterhoofd, begonnen onzen handen te jeuken en ons brein overuren te maken toen we zagen waar we mee konden werken! Wij waren in ieder geval gelijk enthousiast! Want hier kunnen we wel wat mee

 

Ontwerp vraagstuk:

Ontwerp een prikkelarme slaapkamer en studieplek voor een prikkelgevoelig meisje (13) die snel afgeleid is, en een plek nodig heeft waar ze zich ‘geborgen’ voelt, om te ‘aarden’ na een dag vol prikkels. 

Hoe het er eerst uitzag:

De kamer voldeed niet aan de kleur- en stijlwensen van de tiener, vandaar dat deze aangepast moest worden. Daarnaast zorgen de duidelijk aanwezig strepenpatronen voor een onrustig effect. Ook de verschillende soorten kleuren en typen hout dragen bij aan het onrustige effect. De schuine wand is erg aanwezig in deze ruimte, en doet de muur, in dit geval letterlijk, op je afkomen. Niet helemaal Sereen-Stijl dus. Als we tegemoet willen komen aan de wensen van dit meisje, dan moet daar wat aan gedaan worden!

Programma van eisen:

– Een bureau waaraan huiswerk gemaakt kan worden

– Zo weinig mogelijk spullen die afleiden van het huiswerk maken

– Een bed om in te slapen 

– Een kledingkast met voldoende opbergruimte

– Kleurenschema: roze, grijs, wit

– De slaapkamer moet een plek worden om terug te kunnen trekken en tot rust te kunnen komen.

Janneke: “Toen ik deze kamer binnenliep, zag ik het gelijk voor me! Deze kamer moeten we rustiger maken door de schuine wand optimaal te benutten. Als ik het zo zie, dan past daar precies een bed en bureau onder. Als we de schuine wand afbakenen, en er 2 kleine ‘hokjes’ van maken, maken we er een strak geheel van. Zo creeëren we 1 visuele lijn over de hele lengte van de kamer en werken we het schuine dak weg. Daarnaast ontstaan er gelijk twee knusse hoekjes, waarvan 1 gebruikt kan worden voor opperste concentratie, en de ander voor optimale ontspanning! We kijken altijd of we kunnen werken met hetgeen al aanwezig is. In dit geval waren er al twee kleuren duidelijk aanwezig in de ruimte: grijs (de vloer) en wit (het dak). Beide zijn koude kleuren, en daarom hebben we ervoor gekozen om er een warme kleur tegenover te zetten. Hierbij hebben we gevraagd naar de wens van de klant. Zij wilde graag roze! En voila! Pink it is. 

Esther: Qua deco zag ik het ook gelijk voor me! Bloemen en kaarsen! Om er een echte young adult meidenkamer van te maken! Omdat de basis neutraal is, is dit een ideale kamer voor een opgroeiende tiener. Zo kan ze de deco aanpassen naar haar wensen, wanneer ze wilt.

Janneke: “Boeken, en ‘rommel’ die in het zicht geplaatst zijn leiden je af. Het zet je brein aan het denken en brengt associaties met zich mee. “O ja, dat moest ik nog doen.” “Balen, dat heb ik nog niet afgerond”. Zoals je begrijpt draagt dit ook niet bij aan het tot rust komen in de ruimte die daar wel voor bedoelt is!”

Esther: “We hebben daarom gekozen voor veel opbergruimte onder het bed en in de vorm van een grote kledingkast, zodat zo weinig mogelijk dingen in het zicht geplaatst hoeven te worden en de deco zo mooier uitkomt!”

Schermafbeelding 2020-06-04 om 16.51.07

En met die ideeën gingen we aan de slag met ons 3D-ontwerp voor deze kamer. Hierboven zie je het eindresultaat. De roze is ietwat te heftig. We stelden een zachtere kleur roze voor. 

Met deze schets in de hand benaderden we een meubelmaker. Hij heeft alle onderdelen afzonderlijk van elkaar op maat gemaakt en gespoten in zijn atelier. Vervolgens kwam hij naar de locatie om alles in een dag in elkaar te zetten! 

Janneke: “Het is echt super tof om je eigen ontwerp tot leven te zien komen!” En dat op zo’n kwalitatieve manier. Zijn vakmanschap is echt fenomenaal!”

Esther: “De plinten en deuren zijn nu nog eikbruin, maar die worden nog wit geschilderd. Zodat de kamer echt één geheel wordt.”

 

 

Nu de nieuwe basis staat, kunnen we aan de slag met het uitzoeken van de decoratie en de inrichting en styling van de kamer.

Het voordeel van een nieuwe kamer is dat je hem van vooraf aan weer op kan bouwen en in kan richten. Zo kun je met het opbergen alles een eigen vaste plek geven. Bij het inrichten van deze kamer hebben we dat dan ook gedaan. Hier hebben we de klant bij betrokken, zodat zij er volledig achter staan – en niet geheel onbelangrijk alles ook terug weten te vinden!

Daarna geven we alle deco een mooie plek – hierbij is het onze drive om een Sereen eindresultaat te creëren. 

 

En dit is het eindresultaat geworden! Een afgezonderde plek om te studeren, met alleen 2 organizers, een pennenbakje en een bloemenvaasje. Verder, een bedstee met gezellige lampjes om ’s avonds een boek te lezen voor het slapen gaan. (Er komen nog gordijntjes voor, zodat het echt een ‘hokje’ wordt, waar ze zich af kan sluiten voor alle prikkels). De deco hebben we zo rustig mogelijk gelaten, met alleen wat kaarsen, bloemen en fotolijstjes. En een serie boeken, met een witte cover, hebben we op de plank laten staan en onderdeel gemaakt van de deco. Tenslotte nog een zacht vloerkleedje op de vloer, zodat ze ’s ochtends met warme voeten uit bed kan stappen! 

Wil jij ook een Sereen interieur? 

Klik hier.

   Contact

   info@sereendesign.nl