Project

slaapkamer
bosthema
voor tiener met ADHD/ASS

Voor dit project moest een tiener slaapkamer omgetoverd worden tot een totaal andere slaapkamer, die netjes is en waar deze klant volledig tot rust kan komen en overzicht kan bewaren.

De kamer is bestemd voor een 15-jarige tiener, die een combinatie van ADHD en Autisme heeft en heel graag een fijne plek wilt waar ze zich terug kan trekken als ze druk is in haar hoofd is of als ze thuis komt na een druk dag, bijvoorbeeld op school. 

De kamer is in een bosthema, dit omdat dit is wat deze tiener het allerliefst doet en mee bezig is, ook wil deze tiener graag bosopziener worden, dus dit thema zie je ook helemaal terug in deze kamer.

 

Ontwerp vraagstuk:

Ontwerp een tienerkamer met een bosthema. Waar de tiener tot rust kan komen en een plekje voor zichzelf heeft, verder moest de kamer niet te druk zijn en wilden ze graag dat er handvaten kwamen om de spullen op te bergen, zodat het niet weer in korte tijd een chaos wordt die niet te overzien is. Kortom er moet meer structuur, eenheid en geborgenheid in komen.

Hoe het er eerst uitzag:

De slaapkamer was al van de tiener zelf, alleen nog niet hoe het gewenst was en tot rust komen, zat er absoluut niet in. De kamer was vooral telkens een opslag voor veel spullen die bewaard gebleven en die moeilijk weggegooid konden worden. Aan ons ze taak om meer structuur, orde en rust in deze kamer aan te brengen. Een erg leuke uitdaging dus.

Programma van eisen:

– Een plek om in terug te kunnen trekken

– Een bosthema, waar elementen vanuit het bos in terugkomen

– Een goede eenheid en balans in de kamer aan brengen.

– Genoeg opbergruimte en handvatten voor het opbergen van spullen.

– Een bedstee, indien mogelijk

– Een bureau om aan te kunnen studeren

– Rustig en geborgen geheel

Esther: “Een tienerkamer ontwerpen vind ik echt een leuke uitdaging! Dit omdat je met de wensen van de ouders rekening moet houden, zodat zij ook gemak hebben van het uiteindelijke resultaat. Zodat zij er ook van kunnen genieten en toch ook mee te nemen wat de wensen en behoeften van de tiener zijn, en ervoor te zorgen dat hij of zij zichzelf volledig thuisvoelt in zijn of haar kamer. Waardoor het dus een dubbele leuke uitdaging is.

En soms is het best lastig, doordat veel tieners best specifieke eisen hebben, wat voor de prikkelverwerking niet altijd even bevorderlijk is, en daarnaast zijn ook veel ouders daar niet zo blij mee ;).Terwijl als je de wensen van het kind meeneemt, wij dit kunnen vertalen naar een stijlvol harmonieus ontwerp, waar ze uiteindelijk net zo tevreden mee zijn! Dit was hier gelukkig niet het geval en waren ze er al gauw met elkaar over eens wat ze wilden en hadden zelf ook erg leuke inbreng van ideeën en daar is zeker ruimte voor bij ons.

In dit geval was de wens van de ouders dat de tiener zelf echt een eigen plekje kreeg. Waar in teruggetrokken kon worden en wilden ze erg graag dat er een oplossing kwam voor de rommel. Ik ben hiermee aan de slag gegaan en heb gekozen voor een bedstee, hierdoor heb je een slaapplek en een terugtrek, waar je je echt even helemaal kunt afsluiten, in één. Ik heb bewust voor één plek hiervoor gekozen, omdat de kamer niet groot is en als je wel weer een zithoekje creëert, wordt dat ook alweer gauw een extra opbergplek voor rommeltjes.

Ten tweede heb ik het hout wat voor de bedstee gebruikt wordt, ook laten terugkomen in het bureau, zo laat je het eenheid. Om de kamer iets spannender te maken, heb ik voor een fotobehang gekozen voor op de rechtse muur van de kamer en de groene kleur die in dit fotobehang terugkomt. Heb ik weer gebruikt voor op de rest van de muren. Om het bosgevoel af te maken, komt er een moeflon schapenvacht op de grond, als vloerkleed voor de bedstee.

Wij hadden natuurlijk ook de vraag gekregen om een oplossing te bedenken voor meer structuur en een meer opgeruimde kamer! Daarom heb ik gekozen voor speciale organiseer bakken van de Ikea. Dit zie je niet op de 3D-tekening, maar deze komen in de lades van de kledingkast naast de bedstee, verder in de grote lade onder het bed en in het kastje van het bureau. Dit wordt per categorie georganiseerd en erin gelegd. Zo is het makkelijk om het eruit te pakken en tegelijkertijd wordt het dan ook een minder grote drempel om het terug te leggen!

 

En met die ideeën gingen we aan de slag met ons 3D-ontwerp voor deze kamer. Hierboven zie je het eindresultaat. 

De ontwerpen worden gedeeld met de klant, de wanden worden geschilderd, de bedstee en het bureau worden gemaakt en het fotobehang wordt aangebracht en daarna kan het afgestyled worden! Stay tuned voor het real life eind resultaat!

Wil jij ook een Sereen interieur? 

Klik hier.

   Contact

   info@sereendesign.nl