‘Sereen-proof’ inrichten deel 4: ontspannen (woon- en slaapkamer)

svitlana-MKJRng2Cn4I-unsplash

By ESTHER HUISMAN

In deze blogserie nemen we je mee in onze adviezen en shoptips met betrekking tot het rustgevend inrichten van je interieur of het leven van een sereen leven. In dit derde deel staan wij stil bij tips om de herfstdagen extra sereen door te komen!

Allereerst zijn kaarsen natuurlijk haast een must. Van sierlijke dinerkaarsen, tot heerlijke geurkaarsen. Voor de dinerkaarsen kun je naar Dille en Kamille of Søstrene Grene. Beide verkopen de kaarsen los. Bij Sostrene Grene al vanaf €0,29 per kaars en bij Dille en Kamille vanaf €0,75. Ze zijn er in allerlei kleuren en in 2 formaten, dus je kan een kaars uitzoeken die perfect in jouw interieur past! Wat betreft de geurkaarsen, hiervoor zijn echt talloze mogelijkheden. Wij selecteerden de geurkaars van Hema, omdat die er prachtig herfstachtig uitziet en ook verkrijgbaar is in heerlijke herfstgeuren. 

Ten tweede, over  herfstgeuren gesproken: Millefiori Milano heeft een geurbloem ontworpen. Het is gewoon een keramische bloem die je kan vullen met een geur naar jouw keuze. Op de site waar je de bloem kan bestellen kun je ook zoeken op geur: bijv. fris, zoet of houtachtig en kruidig. Voor de herfst vind ik persoonlijk houtachtig en kruidig altijd erg lekker! Nadat je de olie in de bloem hebt gedaan, neemt de bloem de olie langzaam op en wordt deze zandkleurig. Zodra de bloem deze kleur aanneemt, verspreidt hij jouw gekozen geur door de hele ruimte. 

Daarnaast, wat gaat er nu boven een heerlijk kopje thee op een natte herfstdag? En wat is het gezellig om samen met een vriend(in) wat lekkere vernieuwende theesoorten uit te proberen op zo’n dag. 

De herfstdagen vind ik ook altijd de perfecte dagen om weer lekker te bakken in de keuken. De tulbandvormen van Nordic Ware zijn echt prachtig en maken het een genot om te maken.  Je cake wordt er haast te mooi van om op te eten! Persoonlijk vind ik een carrot cake of een kruidcake echt verrukkelijk bij minder warm weer. Wat vind jij lekker om te maken tijdens de herfstdagen?

Door het koude herfstachtige weer merk ik vaak dat mijn spieren en gewrichten weer wat strammer worden. Ik ben sowieso al fan van een heerlijke massage, maar helemaal tijdens de herfstdagen! Dit massagekussen is wat mij betreft helemaal sereen-proof! Je kan hem gewoon op de bank zetten met je eigen hoes eromheen, waardoor het net een gewoon kussen lijkt. ’s Avonds, terwijl je lekker op de bank zit met een boek en een plaid kun je het kussen lekker tegen je aan drukken of achter je rug zetten, en helpt het kussen je om je spieren te ontspannen. 

En daar noem ik zojuist nog net weer twee elementen die je helpen om heerlijk te ontspannen tijdens de herfstdagen. Een boek en een plaid. Hebben jullie aanraders voor een goed boek? Wat betreft een plaid is het natuurlijk belangrijk dat hij je goed warm houdt (scheelt ook weer stookkosten). Daarom is een plaid met echt wol zeer geschikt. Daarnaast is het natuurlijk fantastisch als je hem als prachtige deco op de bank kan laten liggen. Kijk hiervoor goed naar de kleuren die terugkomen in je interieur in andere accessoires en zoek een bijpassende plaid.  

Ten slotte, een leuke DIY-tip: maak je eigen kaarsenhouder. Check de link voor de instructies. Om de kaarsenhouder nog meer een herfstlook te geven, stop er wat herfsttakjes, een dennenappel, gedroogde sinnaasappel, kaneel of kruidnagel in!

 

Dit waren een aantal tips om je huis herfst- en sereenproof in te richten en tijdens de druiligere dagen heerlijk tot ontspanning te komen! Ik hoop dat jullie wat hebben aan deze tips en laat het vooral weten in de comments als jullie aanvullingen hebben! 

Hieronder vind je de weblinks naar deze producten.

  1. Dinerkaars – Dille en Kamille – €0,75
  2. Geurkaars – HEMA – €7,50
  3. Geurbloem – Millefiori Milano – 10,95
  4. Verse thee proeverij – Tea4You – €6,95
  5. Tulbandvorm – Nordic Ware – €48,95
  6. Massagekussen – Nenko – €30,19
  7. Plaid – Highland Tartan Tweeds – €47, 50
  8.  DIY – Minimalistische kaarsenhouder
 Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!
 

P.S. Deze blog is onderdeel van de serie ”Sereen-proof’ inrichten”. Heb jij een suggestie of vraag (m.b.t. deze serie of een compleet andere vraag m.b.t. het creëren van rust in je huis), laat het ons weten! Dat kan via een reactie onder deze blog, via een mailtje (info@sereendesign.nl) of via een DM op instagram (sereen.design) en wie weet krijg jij in één van de volgende blogs of via een persoonlijke berichtje van ons antwoord op jouw vraag!