Sereen & Stijl – Associaties

jared-rice-NTyBbu66_SI-unsplash

By Janneke Overduin

Misschien heb jij wel eens op onze instafeed gekeken en denk je.. mhmm, ik had me iets totaal anders voorgesteld bij ‘sereen’. Vandaag gaan we het hebben over associaties. Want wat jij associeert met sereen, kan weer iets heel anders zijn voor een ander. 

Wat wij tot nu toe hebben laten zien op Sereen is puur onze persoonlijke stijlvoorkeur. En dan zelfs, merk ik dat Esther en ik nog niet altijd dezelfde voorkeuren hebben – terwijl we beiden verlangen naar rust en eenheid in ons interieur en beide hoog- en prikkelgevoelig zijn, dus behoren tot de doelgroep die we willen bereiken! Dit laat zien hoe divers voorkeuren en associaties kunnen zijn. 

Esther legt uit: “Mijn voorkeur gaat uit naar een mid-century modern interieur. In die stijl wordt veel gebruik gemaakt van een donkere kleur hout en dat geeft mij geborgenheid. Ook de kleuren die in die stijl gebruikt worden zijn erg warm waardoor ik me erg snel thuisvoelt en geborgen voel. Mijn voorkeur voor deze kleuren en materialen komen door mijn voorkeur voor de natuur, voornamelijk het herfstbos. Wanneer ik druk ben in mijn hoofd, ga ik graag het bos in. Deze stijl geeft me het gevoel alsof ik daar ben en heeft dus hetzelfde effect op mij!”

Janneke: “Mijn jeugdkamer was echt in de nautische stijl. Ik had een lichte kamer (veel wit), een wit houten bed , een lichte houten vloer en veel lichtblauwe accessoires. Echt een beetje ‘Long Island’ stijl. Ik vond dit enorm ontspannend, en dat is omdat ik mijn ontspanning associeer met onze vaarvakanties tijdens de zomer – wanneer we erop uit trokken met de boot het meer op, waar even niemand om je heen was, en je alleen het kabbelen van het water hoort en het wuiven van de wind. 

Nu merk ik dat ik meer trek naar een Japandi stijl interieur. Dit is de kruising tussen Japans minimalisme en een Scandinavisch interieur. Ik ervaar het als warm en rustgevend (vanwege de kleuren en associaties die ik heb met de landen van oorsprong), opgeruimd (vanwege het minimalisme) en puur (vanwege het wabi-sabi effect). Ik ben dol op zen-momentjes (denk aan de spa, schoonheidssalon of een massage). De Japandi stijl associeer ik hiermee. Van een Japanse shiatsu massage tot de Finse sauna!” 

Dit alles resulteert in uiteenlopende stijlvoorkeuren! Onze boodschap voor vandaag is dan ook : jouw voorkeuren en associaties doen ertoe! Daarom zijn onze pakketten en adviezen trouwens echt maatwerk en luisteren we altijd erg goed naar wat voor jouw aanvoelt als een serene omgeving! 

Graag willen we onze instagram meer als moodboard in gaan richten, dus meer gebruik maken van sfeerplaatjes en gevoelens visualiseren die mensen hebben bij sereniteit. Om op onze instagram meer aan te kunnen sluiten bij de associaties en voorkeuren van onze doelgroep, hebben we jullie inbreng nodig! Laat het weten in de comments, of via een reactie / PB op insta wat jullie associaties zijn bij sereniteit. We horen graag van je!