Sereen voorbereiden op de komst van je kindje (3) – babykamer

charles-deluvio-2vfwTakDTIo-unsplash

By Janneke Overduin-Schot

 

Naast de babyuitzet en de kleertjes voor de kleine, moet je ook een kamertje inrichten. In de blog over de babyuitzet lees je wat je allemaal nodig hebt op de babykamer. In deze blog bespreken we hoe je stapsgewijs te werk gaat om de babykamer Sereen kan inrichten. 

1. Bepaal Kleurenpallet

Een van de meest bepalende elementen voor de sfeer in een ruimte zijn de kleuren. Bepaal dus allereerst een kleurenpallet, wat je wil terug laten komen in verf, behang of accessoires. Een kleurenpallet bestaat doorgaans uit circa 5 kleuren.

Zoals we al eerder hebben benadrukt betekent Sereen niet persé kleurloos. Uiteraard kan het zijn dat jouw associatie van kleur bij Sereen vooraal aardetinten zijn, maar dat hoeft niet persé. Het enige wat belangrijk is, is dat de kleuren die je kiest in je kleurenpallet in harmonie zijn met elkaar. 

In het voorbeeld hieronder van de ‘retro babykamer’ zie je dat we een neutrale zandkleur of crême als basis hebben, in combinatie met een warme kleur hout. Verder zwarte accenten voor het contrast en een warme kleur groen voor de decoratie (beddengoed, planten, muurkleur). En in het kleurenpallet hebben we dan nog 1 kleur toegevoegd die tussen het groen en de basiskleur valt, zodat de overloop harmonieus is. 

 

 

2. Bepaal welke meubels je wil aanschaffen

De volgende stap is om te bepalen welke meubels en accessoires je wilt aanschaffen. Denk hierbij goed wat je echt noodzakelijk of prettig vind om de ruimte sereen te maken. Wil je graag een zacht vloerkleed, een schommelstoel, een groot opbergmeubel? 

3. Overzichtelijke indeling kraamzorg (en jou)

Verder, om het Sereen te houden is het belangrijk dat de ruimte opgeruimd of overzichtelijk oogt. Denk hierbij goed na welke indeling voor jou het beste werkt. 

 

Dit is de derde blog in de serie: ‘Sereen voorbereiden op de komst van je kindje’. De thema’s in deze blogserie zijn: 1)Babyuitzet 2)Kledinguitzet; 3)Babykamer; 4)Ontspanning. 

Mocht je tips hebben of een reactie willen geven, laat het gerust weten in de comments!

2 Comments
  1. I wanted to express how wonderful your post is. I could tell you are an authority on this subject because of how obvious it is. If everything is up to you, I would want to follow your feed so I can be informed when you publish new content. Many thanks, and keep up the fantastic work.

  2. خرید بازدید آپارات سبب افزایش بازدید ویدیو آپارات شده و با خرید لایک آپارات توجه کاربران به بازدید ویدیو شما در آپارات افزایش خواهد یافت خرید ویو آپارات و دنبال کننده آپارات باعث تبلیغ رایگان ویدیو شما در آپارات شده و سبب افزایش فروش و جذب مشتری بیشتر خواهد شد.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.