Welke interieurstijl is bij uitstek ‘Sereen’?

apartment-bed-bedroom-comfort-545034 (1)
IMG_7844

By ESTHER HUISMAN en JANNEKE OVERDUIN-SCHOT

Veel mensen hebben in deze tijd behoefte aan een plek om zich terug te trekken, en om tot rust te komen. Nu krijgen wij vaak de vraag wat bij uitstek een Sereen interieur is.

Sereen = strak? Ten eerste willen wij het vervormde beeld weghalen, dat tegenwoordig veel gehoord en gedacht wordt, namelijk dat alleen een strak, industriëel, minimalistisch of modern interieur rustig oogt. Dat deze stijlen allen voor een sereen en harmonieus interieur kunnen zorgen, staat buiten kijf. Maar wat nu als deze stijlen niet passen bij jou. Ben je als je een rustig interieur wil gelimiteerd tot deze stijlen? Wij zijn van mening van niet. ‘Wij willen je juist leren hoe je rust in huis creëert, zonder dat je persoonlijke stijl verloren gaat.’ En die stijl is bij iedereen weer anders.

Warm minimalistisch. Wie ons op social media volgt zal veel interieurs tegenkomen uit de moderne/minimalistische hoek, maar ook uit de landelijke/bohemian hoek. Wij zoeken vaak naar interieurs die in essentie warm minimalistisch zijn. Dit is onze voorkeur, omdat wij van mening zijn dat een modern/minimalistisch interieur zorgt voor visuele rust – en een landelijk/bohemian interieur zorgt voor warmte en geborgenheid (dus meer emotionele rust). 

Maar ook daarin verschillen de meningen. Wat voor de een rustig oogt, oogt voor de ander kil. En wat voor de een geborgenheid geeft, oogt voor de ander rommelig. Dit blijkt wel uit onze peilingen op Social Media. 

Schermafbeelding 2020-06-09 om 10.18.21

Sereen = persoonlijk. Voor de een kan een donkere ruimte heel Sereen aanvoelen, omdat hij of zij Sereniteit associeert met geborgenheid. Voor de ander kan diezelfde donkere ruimte heel benauwend ervaren. Deze persoon wil het liefst lichte kleuren, omdat diegene Sereniteit associeert met ruimte/vrijheid.

Daarom willen wij Sereen Design niet limiteren tot één interieurstijl. Maar juist richten op de behoeften van jou als individu. Wij zijn slechts van mening dat harmonie in je interieur een zeer belangrijke factor is om sereniteit te ervaren. Hierover meer in onze volgende blog!