Welke vloer is passend in jouw interieur

lasse-moller-tcKgL65kWGQ-unsplash (1)

By Esther Huisman

Zoals al eerder gezegd is de basis van jouw interieur erg belangrijk voor de rest van het huis! Wij hebben al eerder over kleur gehad en hoe je het juiste kleurenpallet maakt. Vandaag gaan wij het over de vloer hebben, iets wat net zo belangrijk is voor een goede basis! Ik ga het erover hebben welke vloer nou in welk interieur past en waar je dus op moet letten met het kiezen van een vloer en nog over een nieuwe, leuke vloeren woontrend die helemaal in de sereen-stijl past!

Welke vloer past bij welk interieur:

Tegenwoordig zijn er natuurlijk zoveel vloeren en zoveel kleuren waar je uit kunt kiezen, waardoor de keuze alleen maar lastiger wordt, want welke vloer past nu bij jouw interieur? Ik zal het hieronder in het kort benoemen.

  1. Warmte en geborgenheid: Wil je een knus huis, waar de warmte en gezelligheid zichtbaar is, dan is een pvc-vloer, laminaatvloer of echte houtvloer in een warme, bruine of donkerdere houtkleur een perfecte keuze! Om de vloer niet te laten overheersen is het een mooie tip om een groot vloerkleed op de grond te leggen om de vloer even te doorbreken. Dit kan bijvoorbeeld mooi in het zitgedeelte.
  2. Luchtig en ruimtelijk: Om een luchtige en ruimtelijk sfeer te creëren in jouw huis, is niet alleen de kleur belangrijk, maar ook het soort vloer! Qua kleuren zijn pvc-vloeren of laminaatvloer in lichte, zachte tinten erg geschikt, denk hierbij aan een vloer in beige, nude, zacht lichtgrijs of pasteltinten. Het is dus een must om een lichte vloer te kiezen voor optisch meer ruimte, maar ook de soort vloer is erg belangrijk! Ga daarom niet voor een vloer die te veel bewerkingen en noesten heeft, maar zorg dat dit rustig blijft! Een ander iets om rekening mee te houden is de ligging van de vloer, wanneer de vloer is gelegd in de lengte, geeft dit het meeste openlijke en luchtiger effect, ook is een bredere plank een goede optie. omdat hierdoor minder groeven aanwezig zijn, wat de ruimtelijkheid bevorderd. Voor een grotere ruimte is een visgraatvloer ook een goede optie. Voor een kleine ruimte is dit echter niet zo i.v.m. de vele groeven die hier aanwezig zijn. Je kunt natuurlijk voor een naadloze vloer kiezen, zoals een gietvloer. Dit kan wel kouder aanvoelen dan een hout(look) vloer. Mijn tip is daarom ook: ‘Kies de gietvloer in een warme kleur, denk aan beige of zandkleur, zo houd je het luchtig en wordt het niet koud.
  3. Stoer en robuust: Voor een stoere en meer industriële en moderne look is een gietvloer, stenen vloer of een pvc-vloer of laminaatvloer in een (donker)grijze, zwarte of witte kleur een mooie keuze. Dit geeft die stoere en moderne look! Een tegenhanger qua meubels of muur in een warme kleur of warm materiaal is wel verstandig om de balans goed te houden!

Leuke weetje:

Wat leuk is om te weten is dat in 2021 de lichte houtsoorten en rustige kleuren de nieuwe trend zijn en dit geld ook voor vloeren. Dit allemaal met het oog op rustig thuiskomen na een dag voor prikkels en indrukken. Iets wat natuurlijk helemaal in ons straatje past, waardoor wij het alleen maar kunnen supporten natuurlijk! De vloerkleuren die wij vooral gaan terug zien zijn beige, nude, lichtgrijs of pasteltinten.

 

Dit waren een aantal tips met betrekking tot een juiste vloerkeuze! Ik hoop dat je er wat aan hebt en dat het jou helpt om de juiste vloer voor in jouw interieur te vinden! Bedankt voor het lezen en graag tot de volgende keer.